П`ятниця, 03.05.2024, 13:00 
   Головна |  
 Форум |  Вхід
   Ви увійшли як Гость | Група "Гості"

Меню
Міні Чат
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 16 » Технології,які були передбаченні в Сімпсонах.
23:55
Технології,які були передбаченні в Сімпсонах.

- Я не знаю, чи повинні ви говорити так голосно.
- О, Ліcа, не схоже на те, що держава прослуховує всі розмови.
У цій сцені з фільму «Сімпсони" 2007 року Мардж, Ліcа і Барт ховаються від влади, намагаючись врятувати своє місто від руйнування. Під час розмови в поїзді Ліcа намагається застерегти своїх родичів від занадто відвертих розмов, адже за ними можуть стежити, на що Мардж відповідає, що навряд чи уряд стежить за всіма громадянами. Після цього з'ясовується, що АНБ все ж прослуховує всіх і кожного.

А в епізоді - «Таємнича подорож Гомера», 1997 рік: камера переміщається по будинку Сімпсонів зверху вниз. Якщо придивитися, то можна побачити, що телефонні проводи, прокладені між поверхами, позначені ярликами різних спецслужб.

У серії «Весілля Ліси» (епізод 1995 року, в якому дія переноситься в майбутнє - в 2010 рік) наречений Ліси дзвонить комусь за допомогою свого годинника. Зараз, в 2014 році, кожен носить якісь гаджети (у тому числі і годинники),і вони поширюються дуже швидко.

В епізоді 2005 року «Футу-драма» Мардж фотографує Барта і Лісу перед їх випускним вечором. Звичайний фотознімок швидко перетворюється на торт із зображенням брата і сестри. 9 років по тому їжа, надрукована на об'ємному принтері, вже не є фантазією.

У серії «Гомер і Апу» (1994 рік) журналісти попросили Гомера надіти капелюх з вбудованою камерою, щоб підловити Апу на продажі зіпсованої їжі в його магазині. Двадцять років по тому GoPro і аналоги не викликають подиву, а миготять тут і там.

Епізод «Пройдені свята майбутнього» - Ліса визнає, що Google залишається відмінною пошуковою системою, незважаючи на поневолення половини світу. Якщо подивитись на те, що відбувається зараз - звичайно, Google не панує над світом повністю, але безумовно намагається запустити свої лапи в кожен аспект нашого повсякденного життя.

«Ліса на льоду», 1994 рік - шкільний хуліган Дольф намагається зробити замітку на своєму Apple Newton: «Побити Мартіна (Beat up Martin)». Пристрій, однак, сприймає текст по-своєму: «Поїсти Марту (Eat up Martha)». Цей епізод багато років переслідував співробітників Apple, в тому числі і тих, які працювали над iPhone - щоб не зганьбитися, вони ретельно розробляли віртуальну клавіатуру смартфона і додали автокорекцію.

В епізоді «Весілля Ліси» - Мардж і Ліса розмовляють за допомогою стандартного дискового телефону, до якого прироблений екран. Сьогодні без Skype, Facetime або Viber взагалі складно уявити нормальну бесіду на відстані.

1992 рік, епізод «Братик, чи не знайдеться у тебе пари десятицентовиків?»: Зведений брат Гомера, Герберт, намагається винайти пристрій, який допоможе матерям розшифровувати плач своєї дитини. Навіть зараз це звучить фантастично, але такий девайс вийшов на ринок ще в 2009 році. Звичайно, більшість з цих технологій та ідей були передбачені вченими і до появи серіалу, але варто віддати належне творцям «Сімпсонів», які принесли ці ідеї в «маси».



Дякуємо за увагу!
Джерело : http://telegraf.com.ua


Переглядів: 1355 | Додав: DAVID | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: